Therapeuten

Wie ben ik?

Ik ben Sandra Hooijen-van der Sanden. Tijdens mijn studie Technische Geneeskunde wist ik dat ik een ander pad in wilde slaan. Na een zoektocht kwam ik bij de open dag van de osteopathie opleiding van College Sutherland en was ik meteen verkocht.

Sinds 2017 ben ik werkzaam als osteopaat en kan daar volle bak van genieten! De diversiteit aan patiënten, maakt dat iedere dag weer anders is.

Het mooie aan osteopathie vind ik de brede kijk op de mens. Er zijn zoveel verschillende invloeden die maken hoe een lijf functioneert of juist disfunctioneert. Iedere patiënt is een puzzel fysiek, emotioneel, energetisch, hormonaal. Daarom stel ik veel vragen en leer ik de persoon die ik behandel beter kennen. Zo is iedere behandeling anders en afgestemd op de patiënt.

Mocht u twijfelen of osteopathie wel bij u past of dat u met uw klachten wel terecht kunt. Neem dan gerust contact met mij op.

Tot ziens in de praktijk!

Nascholing:
– Manipulaties van de wervelkolom Module 1
– De tweejarige opleiding osteopathie bij baby’s, kinderen en zwangeren
– Technieken bij baby’s met “verborgen reflux” (GERD)

Wie ben ik?

Ik ben Linda Hooijen-van der Sanden en sinds 2010 werkzaam als osteopaat.

In 1999 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut. Tijdens mijn stages ben ik in aanraking gekomen met osteopathie en ik besefte meteen dat ik met mijn opleiding fysiotherapie was opgeleid om lokaal te denken, onderzoeken en behandelen. Na een paar jaar praktijkervaring opgedaan te hebben, begon de ‘splinter’ osteopathie toch irritant te jeuken in mijn brein. Ik wilde meer weten, kunnen, voelen en doen! Daarom ben ik in 2005 begonnen met de vijfjarige deeltijdopleiding osteopathie aan de IAO, alwaar ik in 2010 mijn diploma heb behaald. 

Het mooie aan het vak osteopathie vind ik dat het gaat om een ‘maatwerk’ behandeling. Er is geen behandelprotocol voor een klacht. De persoon die ik onderzoek en behandel, krijgt een behandeling op maat en geen confectie-uitvoering. Het puzzelen naar de oorzaak van een klacht vind ik dus ook nog steeds het meest boeiend aan het vak. 

Ik wil tijdens de behandeling graag weten met wat voor mens ik werk. Lichaam en geest zijn namelijk een eenheid. Wie is de persoon achter de klacht? 

Ik heb na mijn opleiding meerdere cursussen gedaan:
– De drie-eenheid hormoonsysteem-zenuwstelsel-immuunsysteem (meerdere modules)
– De tweejarige opleiding osteopathie bij baby’s, kinderen en zwangeren
– De tweejarige opleiding osteopathie en sport
– Manipulaties van de wervelkolom (meerdere modules)
– Het fluïdieke systeem (meerdere modules)
– Persisterende primaire reflexen en osteopathie
– Back to the bone (Technieken op het bot zelf): onderste lidmaat.
– Technieken bij baby’s met tongriemproblematiek
– Technieken bij baby’s met “verborgen reflux” (GERD)
– Momenteel ben ik bezig met de opleiding osteopathie in de traumatologie

Verder heb ik tussen de bedrijven door een tweejarige NLP-masteropleiding afgerond. 

Ik wil blijven groeien in mijn vak om de mensen die bij mij in behandeling komen zo goed als mogelijk van dienst te kunnen zijn.