Baby’s

Vanaf 2 weken na de geboorte zijn baby’s welkom bij de osteopaat. Aangezien een bevalling een heftige gebeurtenis is voor moeder en kind kan het zijn dat de baby hier wat klachten aan overhoudt. Zie ook: Indicaties

Een baby heeft een korte lichamelijke geschiedenis. De spierspanning hoort nog laag te zijn. Hierdoor reageren baby’s snel op een osteopathische behandeling en bestaat de behandeling enkel uit zacht mobiliserende technieken. Hoe de baby reageert tijdens de behandeling kan variëren. Er kan directe ontspanning optreden of wat huilerig gedrag. De osteopaat speelt hier tijdens de behandeling op in zodat het voor de baby als de ouders zo comfortabel mogelijk is.

Voor baby’s is het aan te raden na het intake consult een kort vervolgconsult te plannen. Aangezien baby’s vaak vlot reageren op de behandeling zijn er gemiddeld 2-4 behandelingen nodig.

Mochten er in de kraamweek al klachten naar voren komen bij je baby, neem dan gerust contact met ons op dan kunnen we overleggen wat voor jullie het beste past. Jullie zijn van harte welkom in Rosmalen.